Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell: Tabletele nu vor lua locul PC-urilor

In ciuda stagnarii pietei de PC-uri, oficialii Dell sustin ca tabletele nu vor inlocui computerele desktop, mai ales la locul de munca.
“Tableta este, inca, un al treilea dispozitiv. Nu va lua locul smartphone-ului. Pana acum, nu a aratat capacitatea de a inlocui notebook-urile sau computerul desktop”, a spus Steve Felice, presedintele pe segmentul de consumer si IMM-uri in cadrul Dell, relateaza CNBC.

Comentariile sale au venit dupa ce firmele de cercetare Garner si IDC au aratat ca vanzarile de PC-uri au scazut, la nivel global, cu 1 – 3 procente in primul trimestru din 2011, comparativ cu perioada similara de anul trecut, atribuind aceasta evolutie cresterii pietei de tablete.

Felice sustine ca desktop-ul isi va mentine rolul in birou, deoarece nu este folosit doar pentru a viziona continut, ci pentru a crea continut. “Potrivit estimarilor, vor exista doua miliarde de PC-uri vandute in urmatorul deceniu. Spre comparatie, s-au vandut 10 milioane de tablete in cateva trimestre. Prin urmare, cred ca mai avem mult pana cand astfel de tendinte vor transforma cu adevarat piata”, a spus oficialul Dell.

In primul trimestru din 2011, profitul Dell s-a triplat, comparativ cu perioada ianuarie – martie 2010, datorita pretului mai mic pentru componente si majorarii ratei profitabilitatii.

zp8497586rq

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.