Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

DELL PowerEdge R610 Review

r6101

Tehnologia remarcabila a procesorului Intel 45nm Xeon 5500 (Nehalem), este  un concept nou, ce ofera un mix neegalat de inalta performanta si economisire a energiei.

Familia Dell PowerEdge este formata din servere tower, rack și blade,  care suporta doua dintre cele mai recente aparute  procesoare Xeon, plus memorie de o capacitate de pana la 50 la suta mai mare decat la un Dell PowerEdge 1950. Desigur, pentru unii o configurare  de procesoare dual poate parea nejustificata, dar majoritatea clientilor opteaza pentru acest tip de aranjament, în special in cazul in care cantitati mari de memorie sunt necesare.

Cu 12 sloturi DIMM,  R610 poate fi echipat cu pana la 48GB de memorie, desi sunt necesare modulele mai scumpe de 8GB,  pentru a ajunge la aceste conditii. Preturile vor scadea in mod inevitabil, insa pentru clientii care opteaza pentru sume mai modeste, posibilitatea de a configura serverul in  sase module DIMM de 2GB, lasand astfel sase sloturi libere pentru eventuale extinderi.

Cat despre capacitatea de stocare, serverul este dotat cu pana la 6 Hard Diskuri de 2,5 inchi, cu posibilitate de alegere intre SATA, SAS sau SSD. Plus este dotat cu controler RAID pe placa de baza.

r610Tinand cont de experienta generala acumulata cu produsele Dell, deobicei la servere ofera calitate inalta plus posibilitati considerabile de upgrade.  R610, de asemenea, beneficiaza de o rama frontala noua, conceputa pentru a optimiza mai bine fluxul de aer, iar in spate, veti gasi porturi pentru patru conectori Gigabit Ethernet.

Managementul, de asemenea, este acoperit integral de catre controlerul expres iDRAC , integrat pe placa de baza. Impreuna cu un port dedicat  Ethernet, suporta o consola web-based, cu upgrade optional pentru a adauga suport  media virtual si alte optiuni mai avansate.

Accesul la componentele serverului este posibil prin eliminarea panoului de sus, astfel chiar si o privire rapida prezinta o multitudine de noi caracteristici. Unitatea optica are un slot pentru card SD de memorie, amplasat pe partea de sus a acesteia. Acest lucru este special conceput pentru a accepta carduri  bootabile de 1GB, desi in prezent Dell-ul suporta doar VMware ESXi.

Noul aspect are o cerinta de racire redusa si aceasta sarcina este asigurata de un rand de sase mici  coolere, montate in partea din fata a placii de baza. Acest design este un mare succes pentru R610 care este extrem de silentios , ceea ce-l  face extrem de potrivit pentru mediile de birou.

Am fost foarte impresionati de ceea ce ne poate oferi R610. Desi este compact, acesta poate fi configurat pentru a se potrivi unei game largi de aplicatii. Performanta va este oferita odata cu acest model, fara sa fie nevoie neaparat de mari investitii .

   httpvh://www.youtube.com/watch?v=CoIiwoW3NiU

zp8497586rq
zp8497586rq

Category: Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.