Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell Latitude E6400- Review

10-20-08-latitude_e6400

Modelul Dell E6400, face parte din gama business, cu o oportunitate mare de configuratii. Ceea ce-l diferentiaza de alte laptopuri din gama sa, este designul,  astfel creatorii au optat  pentru colturi ascutite cu o infatisare  mai sobra. Are un design modern, asociat totusi la prima vedere cu laptopurile de business a anilor trecuti.

 Cu o grosime de doar 3.3cm,  suprafata de 33.2cm latime, dispune de dimensiuni destul de compacte, insumand o greutate de 2.5 kg. Greutatea considerabila este datorata carcasei confectionate din aliaj de magneziu. Ca si in cazul oricarui produs Dell, logo-ul este inscriptionat pe carcasa, dar nu central ci in partea dreapta a capacului. Partea dorsala are patru suporti dreptunghiulari de cauciuc si un clip de deschidere a capacului de baterie.

Porturile Latitude E6400

Pe partea stanga este ampalsat portul Kensigton, util pentru securizarea laptopurilor, port VGA pentru trasnmiterea semnalului video; un port USB 2.0, port Sata care este “invecinat” de grila coolerului.

In partea dreapta sunt doua sloturi USB, mufele pentru casti si microfon, butoanele pentru controlarea conectivitatii (Wi-Fi, Bluetooth), urmate de unitatea DVD-RW. Latura neobisnuta a unitatii optice, consta in butonul asemanator ca dimensiuni si ca modalitate de apasare cu un card SD, care odata apasat va deveni maner pentru scoaterea intregului drive optic. In continuarea DVD-RW-ului sunt amplasate conectorul firewire si slotul pentru mini Express Card.

Bateria Latitude E6400

Consumul de energie ca si la alte laptopuri, poate fi selectat dupa preferinte respectiv optiunea: Balanced, Power Saver sau High Performance. Bateria originala si noua, rezista pana la 3 ore in mod High Performance, si mai mai mult de 4 ore daca se  aleg  celelalte optiuni.

Display Latitude E6400

Primul lucru ce il remarci la E6400, este ecranul mat al acestuia. Astfel in cazul luminii directe, imaginile afisate au culori vii si clare. Rezolutia ecranului laptopului de test, 1280 x 800 pixeli, este rezolutia normala pentru un laptop business. Totodata, ecranul are format wide screen 16:9.

Tastatura Latitude E6400
 
Dell Latitude E6400 se lauda cu o tastatura mare si usor de utilizat. Butoanele sunt suficient de mari pentru o tastare destul de rapida. Partea negativa: lipsa tastaturii numerice, atat de mult cautata de multe persoana, mai ales pentru un laptop de dimensiuni mici si medii. Touchpad-ul este destul de mic ca dimensiuni, dar prezinta o serie de butoane, prin urmare acesta este foarte personalizabil, avand chiar functii de middle-click, lucru care nu este intalnit la multe notebook-uri actuale.

 
Concluzie: Desi este un laptop pentru clasa business, pretul lui il face destul de accesibil si pentru alti utilizatori. Cu optiunea de upgrade rapid pentru HDD si memorie, este un laptop potrivit multor gusturi sofisticate.

 
zp8497586rq
zp8497586rq

Category: Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.