Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell Inspiron N5110

Laptopul Dell Inspiron N5110 este unul dintre cele mai vandute modele de laptopuri din ultima perioada si pe buna dreptate. Motivul pentru care acest model s-a vandut si se vinde in continuare atat de bine il reprezinta faptul ca se gaseste in foarte multe configuratii, cu preturi incepand de la 1500 lei pe pcmadd.com

Variante ale modelului Dell Inspiron N5110

In magazinele online din Romania sunt disponibile mai multe configuratii ale modelului Dell N5110 din seria Inspiron:

Dell Inspiron N5110 cu procesor Intel® Pentium® B950

Acest model este un laptop ieftin destinat in special celor care doresc sa-l foloseasca pentru activitati care nu necesita foarte multe resurse: lucru cu Microsoft Office, vizualizat filme, navigat pe internet, ascultat muzica, programe care nu solicita foarte mult procesorul.

 

httpv://youtu.be/mKdQSKXcTmQ

Dell Inspiron N5110

Design

Din punct de vedere al design-ului, Dell Inspiron N5110 aduce foarte putine modificari fata de generatia veche, aspectul general al laptopului ramanand in linii mari acelasi. Pentru a satisface si exigentele celor mai pretentiosi, noul model dispune de 12 culori.

Calitatea materialelor folosite pe N5110 este destul de buna, comparativ cu alte laptopuri din aceeasi categorie de pret, ale altor producatori.

Tastatura Dell Inspiron N5110

Tastatura Dell Inspiron N5110

Tastatura si touchpad-ul

Tastatura este destul de silentioasa, tastele au o forma patrata, cu un spatiu generos intre ele. Singurul minus, dupa parerea mea, il reprezinta folosirea unor taste de dimensiuni mici pentru tastele directionale (tastele sageti). Venind de pe un laptop cu tastele sageti de dimensiune normala, veti avea nevoie de ceva timp pentru a va obisnui cu noile sageti directionale. Insa, un plus important este dat de prezenta tastelor numpad, acestea fiind foarte utile mai ales atunci cand lucrati mult cu numere.

Touchpad-ul este destul de generos ca dimensiuni, fin la atingere, avand aceeasi culoare ca si restul carcasei. Touchpad-ul suporta actiuni multitouch, precum cele de zoom-in sau zoom-out. Butoanele touchpad-ului sunt foarte silentioase, de cursa medie.

Display Dell N5110

Display Dell N5110

Display & Sunet

Display-ul este True Life de 15.6 inch, cu rezolutia de 1366 x 768. Datorita tehnologiei LED, imaginile se vor vedea la o calitate superioara. Datorita suprafetei lucioase, veti avea mici probleme atunci cand veti folosi laptopul afara, mai ales la soare.

Unghiul de vizualizare pe verticala este de aproximativ 15-20 de grade, la unghiuri mai mari de atat, culorile incep sa se schimbe. In schimb, unghiul de vizualizare pe orizontala este unul destul de bun, putand privi la display din unghiuri de aproximativ 60 de grade, fara a vedea culorile distorsionate.

Desi calitatea sunetului este destul de buna fata de alte laptopuri, amplasarea difuzoarelor este foarte slaba, acestea fiind pozitionate pe partea de desubt, acest lucru reducand din intensitatea si calitatea sunetului in momentul in care stati cu laptopul pe brate, in pat. Daca stati cu laptopul pe birou, calitatea sunetului este excelenta.

Conectivitate

La acest capitol, Dell Inspiron N5110 sta foarte bine, oferind utilizatorului 2 porturi USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port USB 2.0/eSATA, porturi audio, port pentru retea, port VGA, port HDMI si card reader ce suporta SD/MMC – MS/Pro.

Camera WEB are rezolutie de 1 MP, calitatea imaginii fiind foarte buna pentru un webcam integrat. Microfonul integrat este situat in apropierea webcam-ului, calitatea sunetului inregistrat fiind de asemenea foarte buna.

Baterie, temperatura si zgomot

Dell Inspiron N5110 vine cu o baterie Li ion de 6 celule, ce are o autonomie medie de aproximativ 3 ore. In modul de lucru “Power Saver”, cu luminozitatea la 75%, citind un document, ascultand muzica sau vizualizand un film, bateria tine aproximativ 4-4.5 ore. In modul “High Performance” intr-un joc sau ruland aplicatii consumatoare de resurse, bateria tine putin peste o ora.

Acest laptop este destul de silentios, dar se incalzeste foarte tare in zona procesorului (stanga sus), ceea ce il face aproape imposibil de tinut pe picioare atunci cand rulati un joc, cooler-ul neputand face fata temperaturii procesorului, carcasa incalzindu-se foarte tare in partea inferioara.

Plusuri & Minusuri

Ca orice laptop din segmentul mediu, Dell Inspiron N5110 are atat plusuri, cat si minusuri. Iata care sunt acestea:

Plusuri:

  • pret accesibil
  • 2 porturi USB 3.0
  • autonomie foarte buna pt o baterie de 6 celule
  • existenta tastaturii numerice
  • capacul ecranului este interschimbabil

Minusuri:

  • se incaleste destul de tare
  • un singur port USB 2.0
  • difuzoarele amplasate slab

 

Concluzii

In ciuda celor cateva mici minusuri pe care le are, laptopul Dell Inspiron N5110 este unul dintre cele mai bune de pe piata, datorita gamei diverse de configuratii disponibile, iar pretul destul de accesibil si celelalte plusuri fac ca acest laptop sa fie alegerea ideala.

Tags:

Category: Review

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.