Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

DELL INSPIRON MINI 10

             

Mini Dell 10, lansat in februarie 2009, este o abatere destul de dramatica de la predecesorul sau, avand urmatoarele caracteristici:

  • Processor 1.6GHz Intel Atom N450
  • Memory 1GB DDR2 SDRAM 800MHz
  • Hard drive 250GB 5,400rpm
  • Chipset Intel NM10
  • Graphics Intel GMA 3150 (integrated)
  • Dimensions (WD) 10.6 x 7.7 inches
  • Height 0.9-1.3 inches
  • Screen size (diagonal) 10.1 inches
  • System weight / Weight with AC adapter 1,3 kgDESIGNAcest netbook sport cu un design in forma de pana aduce aminte de design-ul faimosului Dell Adamo. Partea frontala, de culoare neagra este imprimat cu un model de hasură oblica ce adauga o textura frumoasa pe intreg ansamblu. La cei 10.5 x 7.7 x 1.3 cm, Mini 10 este doar cu un pic  mai mare decat Toshiba mini NB305. Cantarind aproximativ 1,36 kg, acest model este in acelasi timp, putin mai greu decat un netbook oarecare.Invelisul lui Mini 10 a fost facut din plastic alb, care ascunde amprentele digitale si are un aspect lucios, fiind disponibil in mai multe culori: negru, albastru, verde, violet, roz si rosu. AFISAJ SI AUDIOEcranul de 10.1 inchi si 1024 x 600 pixeli ofera o imagine clara si luminoasa. Unghiurile de vizibilitate sunt adecvate, putand vedea ecranul clar de la aproape 180 de grade orizontal. Difuzoarele de pe Mini 10 sunt foarte bune pentru un netbook, in timp ce calitatea bass-ului e un pic mai slaba, insa putem sa le opimizam dupa proprrile preferinte. BATERIA

    Bateria de 6 celule si 5600-mAh din Mini 10 se comporta foarte bine, cu o durată de aproximativ 9 ore (in timp ce navighezi pe web Wi-Fi). Aceasta este o îmbunătăţire semnificativa fata de varianta Mini anterioara ce dura cu aproximativ 3 ore mai putin.

     

    SOFTWARE

    Software-ul de pe Mini 10 vine cu „Dell Dock”, un panou personalizabil aflat in partea de sus a ecranului ce permite accesul rapid la diferite programe si aplicatii. Este mai usor decat de cautat prin  meniul Start, avand icoane de mari dimensiuni si  posibilitatea să fixati programele preferate in bara de activitati. Include si alte software cum ar fi McAfee SecurityCenter şi Microsoft Works.

    PORTURI SI WEBCAM

    Pe partea stângă, Mini 10 dispune de două porturi USB, un port VGA, si un cititor de carduri 3-în-1. In dreapta este un port Ethernet,unul USB,un port pentru casti si microfon. Lipseste, insa, un port HDMI.

    Webcam-ul de 1,3 megapixeli ofera si el culori impresionante, avand in plus si o caracteristica de urmarire a fetei  destul de receptiva.

     

    CONCLUZIE

    Inspiron Mini 10 este un netbook solid, mai ales pentru cei care doresc sa particularizeze aspectul sistemelor si sa-l  „pacaleasca” cu o mulţime de opţiuni. Acesta ofera o baza mult mai atractiva decat predecesorul sau, o mai buna calitate audio şi video si durata bateriei de peste 9 ore, aproape dublu fata de generatia anterioara.

Tags: , , , ,

Category: Concurs, Review

About the Author:

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. md zaman spune:

    Software-ul de pe Mini 10 vine cu „Dell Dock”, un panou personalizabil aflat in partea de sus a ecranului ce permite accesul rapid la diferite programe si aplicatii. Este mai usor decat de cautat prin meniul Start, avand icoane de mari dimensiuni si posibilitatea să fixati programele preferate in bara de activitati. Include si alte software cum ar fi McAfee SecurityCenter şi Microsoft Works.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.