Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell anunta ca renunta la netbook-uri. Succes neasteptat pentru telefoanele Dell Venue

Dell a decis sa renunte la productia de netbook-uri si se va concentra pe laptopuri ce pot oferi o putere de calcul mare. Decizia companiei, scrie CNET, este legata de scaderea drastica a cererii pe piata pentru micile portabile cu ecrane de 10 inci.

Aparitia netbook-urilor pe piata a avut loc in 2008. In 2010, Intel anunta ca fusesera vandute aproximativ 70 de milioane de astfel de portabile, dotate cu proceosare Intel Atom.

Aparitia iPad-ului si ulterior a tabletelor de la alte companii decat Apple, a reorientat interesul consumatorilor, acestia renuntand la intetia de achizitionare a netbook-urilor.

“Am vandut multe Dell Mini in urma cu ceva vreme. Acum, insa, ne vom concentra pe laptopurile cu grad mare de portabilitate si putere de calcul superioara, segment pe care avem succes.

In particular, este vorba despre seria XPS“, a declarat, pentru CNET, Matthew Hutchison, director al Dell Global Consumer PR

Pentagonul a aprobat folosirea sistemului de operare Android de la Google si a telefonului Dell Venue in cadrul Departamentului de Aparare al Statelor Unite. iOS-ul Apple mai are de asteptat, scriu cei de la BGR.

Pana de curand, terminalele Blackberry de la Research In Motion (RIM) au fost preferatele Departamentului de Aparare al SUA.

Specialistii din Aparareaamericanasi-au argumentat intotdeauna alegerea prin invocarea securitatii terminalelor Blackberry. Dar, odata cu dezvoltarea unor OS-uri mobile competitive, precum iOS si Android, acelasi Departament de Aparare al SUA si-ar putea schimba, acum, preferintele.

Aprobarea utilizarii anumitor terminale care ruleaza Android (initial Dell Streak, iar de curand Dell Venue) este un prim pas in diversificarea sistemelor de operare pe care se vor baza comunicatiile DoD (Department of Defence).

De asemenea, se pare ca in acest moment, singurul device care se califica pentru comunicatii securizate este Dell Venue, cu sistem de operare Android 2.2. Comunicatiile se desfasoara printr-un proxi server, evident.

Iphone-ul trebuie sa mai astepte deoarece DoD nu a reusit inca sa instaleze aplicatiile de securitate necesare pe iOS.

Tags: , ,

Category: Stiri IT & tehnologie, Uncategorized

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.