Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

De ce să alegi o stație grafică Dell

Întrebarea de astăzi este de ce să alegem o stație grafică, în special cele provenite de la producătorul Dell.

Cui îi este destinat?

În engleză acestea sunt denumite WorkStation, în română le traducem ca stație de lucru sau stație grafică. Din denumire putem deduce că acestea sunt dedicate celor ce își doresc să obțină maximul de performanță pentru a putea duce la bun sfârșit proiecte ce implică procesare grafică și nu numai.

Majoritatea producătorilor de componente IT, fie că vorbim de Intel pentru procesoare, sau nVidia pentru plăci video, fiecare dintre aceștia au ales să meargă pe două linii de producție, una pentru masă și o line profesională.

Acest tip de sisteme le întâlnim cel mai des pe biroul unui graphic designer sau a unui fotograf/ cameraman, ce își dorește viteză de proceseare a materialelor foto video. Desigur acest tip de unitate de lucru se pretează foarte bine și celor ce lucrează în proiectare și folosesc fisiere de dimensiuni foarte mari. Desigur acestea se asortează foarte bine cu un monitor performant care să poată să redea imaginea oferită de sistem. Un exemplu bun pentru un astfel de monitor este Dell U2713 27”.

Dell, PRECISION T5600

Pentru a avea un punct de referință am ales modelul Dell Precision T5600, o stație grafică extrem de puternică. Acesta vine echipată cu cu două procespare Intel Xeon E5-2630 la o fercvență de 2.3GHz, 16GB Memorie RAM și o placă video profesională nVidia Quadro 2000.

O astfel de configurație este capabilă să ofere performanțe mult mai bune pentru editare și procesare media, decât multe dintre configurațiile moderne ce sunt concepute pentru alte sarcini. Sunt foarte multe exemple în care o stație grafică randeză un videoclip mult mai rapid ca un PC de gaming.

Un alt aspect ce merită menționat pentru acest sistem sunt memoriile RAM ECC ce sunt special gândite pentru astfel de sisteme și funcționează doar impreună cu acestea. ECC este un acronim pentru numele în engleză Error Correcting Code sau cod corector de greșeli. Cu alte cuvinte sistemul de memorii poate să detecteze și să corecteze erori interne de funcționare fără ca utilizatorul să aibă de suferit.

Un astfel de sistem poate să fie foarte costisitor pentru cei ce optează să îl achiziționeze nou. De accea noi venim cu foarte multe modele recondiționate pe care le găsiți AICI.

 

 

 

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.