Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

De ce au romanii conexiune la internet atat de buna?

România este o țară a paradoxurilor. Avem rețele 4G dar încă mai există persoane care dau beep de teamă ca factura să nu crească sau avem conexiune la internet de cea mai bună calitate însă există localități care nu am drum asfaltat sau utilități.

Conform informatiei oferite de netindex.com, în România se află orașul cu cea mai mare viteză de descărcare din lume (este vorba despre Timișoara), și că România este a zecea țară de pe glob în ceea ce privește aceiași viteză de download. (mai jos găsiți și imagini care să ateste acestea).

top-oraseȘi inevitabil apare întrebarea: De ce avem o conexiune la internet atât de bună dacă nu suntem printre cele mai dezvoltate țări?

Aceasta se datorează în mare parte pirateriei. Adică în Occident, veniturile fiind mai mari, oamenii își permit să cumpere jocuri și filme, iar internetul îl folosesc doar pentru activități ca verificarea unui e-mail. În timp ce românii vor viteză cât mai mare pentru ca un film sau un joc video să se descarce cât mai repede din odc sau torrent.

Urmatoarea intrebare este: de ce abonamentele la internet sunt relativ ieftine (comparativ cu ce se întâmplă în Europa sau pe alte continente)?

Asta deoarece la noi în țară operatorii pot trage cablul de internet pe oriunde. Să luam exemplul Americii. Acolo există conexiune la internet gratuită asigurată de guvern dar care este suficientă doar pentru a verifica un e-mail sau pentru a discuta pe chat. Dacă un cetățean american are nevoie de mai mult poate încheia un contract cu o firma specializată care vine și îi pune o altă conexiune de internet. Doar pentru asta firma trebuie să plătescă o echipă de muncitori care să sape un canal prin care să fie tras acel fir. Astfel costurile se ridică și automat și prețul abonamentului crește. În timp ce în România, firele de internet pot fi trase foarte ușor de pe stâlpii arhi-încărcați cu zeci de cabluri mai mari sau mai mici. Costurile fiind mici și abonamentele sunt relativ ieftine.

romEste doar o parere….voi ce credeti?

Category: Ganduri libere

About the Author:

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. adrian dimitriu spune:

    Suntem doar o tara experimentala: acolo unde internetul a pornit-o mai devreme, a ramas multa infrastructura telefonica (dial-up). La noi a inceput cu PPPoE-ul (aproape) din start. Si fiindca inlocuirea infrastructurii costa destul de mult intr-o tara in care regulile sunt reguli…
    Cat priveste beep-urile, e vorba doar de educatie.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.