Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum alegem bateria de laptop?

<em>Cum alegem bateria de laptop<em>

Nu puține sunt cazurile în care bateria de la laptop de deteriorează sau defectează și suntem nevoiți să achiziționăm una nouă. Tocmai de aceea, acest articol este dedicat în mod special persoanelor care se află în această situație și nu au posibilitatea de a intra în contact cu o persoană specializată în domeniu care să le ofere sfaturile necesare înaintea achiziționării unei baterii de laptop.

Prin urmare, iată de ce trebuie să ți cont atunci când dorești să achiziționezi o baterie de laptop:

1.Compatibilitate

Este cel mai important factor atunci când avem nevoie de o nouă baterie pentru laptopul de acasă. Când ne referim la compatibilitate, includem dimensiunea, seria, dar și tensiunea electrică, care trebuie raportate în funcție de caracteristicile bateriei vechi.

2. Autonomie

Când vine vorba despre autonoomia bateriei de laptop trebuie să luăm în calcul numărul de celule integrate, existând la momentul actual baterii cu 3, 6, 8, 9 sau 12 celule. Bateriile care au 12 celule sunt cele mai performante. Acestea se măsoară în watt pe oră sau mili amperi pe oră.

3. Tehnologie

În prezent, există mai multe tehnologii în ceea ce privește bateria pentru laptop, și anume:

  • Baterii de laptop Ni-MH, adică Nichel-Metal Hibrid. Aceste baterii se bazează pe o tehnologie modernă, cu o capacitate mare de stocare.
  • Baterii de laptop Li-Ion, adică Litiu-Ion. Bateriile cu această tehnologie se găsesc sub formă dreptunghiulară și au un preț mult mai mare față de cele menționate anterior. Sunt, de asemenea, și cele mai comune baterii, care se regăsesc în majoritatea laptopurilor de pe piață.
  • Baterii de laptop Li-Po, adică Litiu-Polimer. Se găsesc sub diferite forme și sunt asemănătoare celor bazate pe Li-Ion.

4. Compatibilitate de brand

Ideal ar fi ca bateria aleasă să fie de la același producător de laptop. Spre exemplu, dacă ai un laptop marca Dell, compatibilitata excelentă este cu o baterie de la acest producător.

Și dacă tot a venit vorba despre Dell, trebuie să știi că la noi găsești baterii Dell universale, care se potrivesc mai multor modele de laptopuri Dell. Contactează-ne și un specialist te va ajuta să găsești bateria potrivită pentru tine!

Tags: , ,

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.