Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Controleaza activitatea copilului tau online

 

Dacă v-ați întrebat vreodată ce fac copiii voştrii pe PC și online, trebuie să ştiţi ca există o funcţie ce vine odată cu Windows ce se numeşte “Siguranța familiei” şi care poate fi de ajutor. Siguranța familiei vă anunță ce site-uri web au vizitat copiii și ce aplicații și jocuri au utilizat. De asemenea, puteți alege să blocați sau să permiteți anumite site-uri web sau alt conținut și chiar să limitați cantitatea de timp pe care o petrec la PC.

Puteți să creați conturi pentru copiii dumneavoastră și să activați monitorizarea cu Siguranța familiei, să alegeți limitele și permisiunile suplimentare pe care doriți să le aibă copiii și să interpretați rapoartele de activitate pe care le obțineți în legătură cu modul în care își utilizează PC-ul cu încredere.

Pentru a activa Siguranța familiei  aveți nevoie de un cont de administrator; copiii pe care alegeți să îi monitorizați au nevoie fiecare de un cont de utilizator de copil sau de un cont de utilizator standard.

Atunci când creați un cont nou pentru copilul dvs. – cu sau fără o adresă de e-mail – monitorizarea cu Siguranța familiei este activată automat. Veți începe să primiți rapoarte legate de modul și de momentul utilizării PC-ului de către copilul dvs. și puteți să setați sau să modificați oricând limite suplimentare.

Ia care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a configura un cont pentru copilul dumneavoastră:

  1. Conectați-vă la computer cu un cont de administrator.

  2. Trageți cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeți Setări, apoi atingeți Modificare setări pentru PC.
    (Dacă utilizați un mouse, indicați spre colțul din dreapta jos al ecranului, mișcați în sus indicatorul mouse-ului, faceți clic pe Setări, apoi faceți clic pe Modificare setări pentru PC.)
  3. Atingeți sau faceți clic pe Conturi, atingeți sau faceți clic pe Alte conturi, apoi pe Adăugați un cont.

  4. Atingeți sau faceți clic pe linkul Adăugați contul unui copil.

  5. Alegeți una dintre următoarele variante:

    • În cazul în care copilul dvs. are deja o adresă de e-mail, introduceți-o, atingeți sau faceți clic pe Următorul și urmați instrucțiunile.

    • Dacă doriți să obțineți o nouă adresă de e-mail pentru copil, atingeți sau faceți clic pe Înregistrați-vă pentru o adresă de e-mail nouă și urmați instrucțiunile.

    • Dacă doriți să restricționați conectarea copilului doar la acest PC, atingeți sau faceți clic pe Adăugați contul unui copil fără e-mail și urmați instrucțiunile.

 

Dacă copilul dvs. are deja un cont de utilizator pe PC, puteți în continuare să activați Siguranța familiei și să începeți să le monitorizați activitățile.

  1. Trageți cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, atingeți Setări, apoi atingeți Modificare setări pentru PC.
    (Dacă utilizați un mouse, indicați spre colțul din dreapta jos al ecranului, mișcați în sus indicatorul mouse-ului, faceți clic pe Setări, apoi faceți clic pe Modificare setări pentru PC.)

  2. Atingeți sau faceți clic pe Conturi, apoi atingeți sau faceți clic pe Alte conturi.

  3. Selectați contul pe care doriți să-l monitorizați cu Siguranța familiei, apoi atingeți sau faceți clic pe Editare.

    În cazul în care copilul dvs. nu are un cont de utilizator standard, consultați pașii anteriori Pentru a crea un nou cont de copil.

  4. În lista Tip cont, selectați Copil, apoi atingeți sau faceți clic pe OK

Prin monitorizarea conturilor copiilor dvs. cu Siguranța familiei, înțelegeți mai bine dacă își termină temele pentru acasă sau petrec prea mult timp online. Aceste informații vă pot ajuta să setați anumite limite de activitate pe PC pentru fiecare copil, inclusiv când li se permite să utilizeze PC-ul, ce jocuri și aplicații pot utiliza și ce aplicații pot vedea sau descărca în Magazinul Windows.

Puteți să setați și să gestionați toate aceste limite pe web, de oriunde. Conectați-vă la site-ul web Siguranța familiei, atingeți sau faceți clic pe numele copilului ale cărui setări doriți să le modificați și urmați instrucțiunile de acolo.

In panoul de administrare al monitorizării copiiilor aveţi la dispoziţie următoarele opţiuni:

– Setarea limitelor pe site-urile web pe care le poate vizita copilul

– Setarea de restricții pentru jocuri și aplicații

– Gestionarea solicitărilor copiilor

Atunci când activați Siguranța familiei pentru contul unui copil, monitorizarea pornește automat. Siguranța familiei trimite e-mailuri regulat cu raportul de activitate la contul dvs. Microsoft, rezumând perioada de timp petrecută de copil la PC, site-urile web pe care le-a vizitat, jocurile și aplicațiile pe care le-a utilizat și termenii pe care i-a căutat în motoare de căutare ca Bing, Google sau Yahoo! Căutare.

Rezumatul pe e-mail vă oferă multe informații despre activitățile copilului pe computer, dintr-o privire. Însă puteți în orice moment să studiați în detaliu și să modificați permisiunile și alte setări pe baza informațiilor de activitate, alegând un link din raportul prin e-mail pentru a vizualiza raportul online.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.