Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Configurare router pe RDS

Cum configurezi un router pe RDS

–  functioneaza 100% , se updateaza periodic , daca aveti nevoie de ajutor postati comentarii si va raspund pe mail  –

RCS RDS este providerul de internet cu ce-a mai mare acoperire nationala (peste  50%).Cum procedam atunci cand avem mai multe  PC-uri/Notebook-uri in casa si vrem sa folosim o singura conexiune la internet ?! folosim un router.Pasii pentru configurarea unui astfel de router sunt destul de simpli pentru cineva care are cunostinte elementare de retelistica, pentru restul o  sa incerc sa explic mai jos in pasi simpli. Din varii motive ,se stie , ca cei de la RDS nu oferta suport tehnic pentru instalarea unui router.

NOTA: Asigurati-va ca aveti la indemana username-ul si parola contului de internet,primita de la RDS si ca internetul va functioneaza in parametri cand este conectat direct la PC prin conexiunea PPPOE facuta de cei de la RDS.

Pasul 1: Scoateti cablul de internet din PC si conectati-l in mufa WAN din spatele routerului.

Pasul 2: Conectati PC-ul printr-un cablu de retea(de obicei vine in pachet la router) la unul din porturile LAN ale router-ului dupa care bagati routerul in priza.

Dupa primii doi pasi, conexiunea routerului la calculator ar trebui sa arate la fel ca in fig.1.

NOTA: Daca ati facut corect pasii de mai sus ar trebui ca routerul sa aloce automat un IP calculatorului, pentru a putea trece la Pasul 3.

Pasul 3: Deschideti un browser de internet(ex. firefox) si in bara pentru adresa introduceti IP-ul routerului(in cazul routerelor D-LINK aceasta adresa este http://192.168.0.1/ Aceasta adresa o gasiti si in manualul routerului sau pe o eticheta de pe spatele lui.)

Pasul 4: Dupa ce introduceti acest IP ,ar trebui sa ajungeti la pagina de configurare a routerului,moment in care trebuie sa introduceti username-ul si parola routerului (ATENTIE ! – aceastea nu sunt datele de conectare de la RDS,sunt doar pentru protectia setarilor routerului si le gasiti in manualul routerului). In cazul in care nu aveti manualul la indemana puteti gasit aceste date si pe site-ul http://www.routerpasswords.com dupa ce selectati modelul echipamentului detinut.

jpeg1

Pasul 5: Dupa ce ati intrat in pagina principala de configurare a routerului mergeti in submeniul (INTERNET / WAN) si selectati tipul conexiunii. In cazul nostru, tipul de conexiune care trebuie ales este PPPoE – Username / Password Connection (PPPoE). Abia acum introduceti username-ul si parola primita de la RDS si apasati pe Salvare. Dupa acest pas routerul se va reporni automat in maxim 15 secunde dupa care ar trebui sa aveti conexiune la internet prin intermediul routerului.

jpeg2

Daca pasii au fost urmati cu atentie ar trebui sa aveti conexiune la internet pe oricare dintre porturile LAN are routerului.

jpeg3

Majoritatea routerelor vin in pachet cu un CD de configurare automata care va ajuta sa faceti acesti pasi in mod automat,dar de multe ori solutia oferita nu functioneaza iar pasii de mai sus pot fi folositi pentru configurarea manuala fara a mai fi nevoie de acel CD.

zp8497586rq

Tags: , , , , ,

Category: Cum sa...know-how, Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Comentarii (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sorin spune:

    M-am chinuit rau de tot cu un trendnet 452brp si in cele din urma a mers doar dupa ce am lasat goale cimpurile de la Server name si de la Hostname din setarile routerului (inainte le atribuisem numele de RDS – crezind ca nu conteaza)!

  2. Florin spune:

    Am inteles acum cum se face o conexiune noua, dar eu am o alta situatie: mi-am schimbat abonamentul RDS, am un alt user si parola si nu stiu cum sa accesez meniul router-ului pentru a le schimba..

  3. Adrian spune:

    Nu este nevoie de Firefox sau alt browser.
    Internet Explorer este foarte bun. Mai ales daca ai Internet Explorer 8 sau 9.
    De Internet Explorer 10 nici nu mai vorbesc.
    Router-ul TrendNet are adresa: 192.168.1.1
    Router-ul Belkin are adresa: 192.168.2.1

  4. Adrian spune:

    Nu este nevoie sa folosesti Firefox sau alt browser. Internet Explorer-ul este perfect.
    Mai ales daca ai Internet Explorer 8 sau 9.
    De Internet Explorer 10 nici nu mai vorbesc.
    La router-ul TrendNet adresa este: 192.168.1.1
    La router-ul Belkin adrea este: 192.168.2.1

  5. Vlad spune:

    Am o problemă. Am urmărit întocmai pașii, am reușit să obțin o conexiune wireless, dar îmi spune “Additional logon information may be required”, și stă cu semnul exclamării pe simbolul de wireless.

  6. Cristi spune:

    Merge si la mine. Doar ca atunci cand sunt conectat pe lan cu un calculator si pe wireless cu mobilul pe calculator merge foarte prost netul (d-abia se incarca un videoclip pe youtube). In schimb pe mobil zbarnaie youtube-ul. Cand e deconectat mobilul, netul pe calculator merge struna.

  7. Mihai spune:

    Am setat router’ul dar nu merge Ipad’ul. Vede router’ul dar nu se conecteaza la internet. Ce trebuie sa fac. Sunt pe RDS.Router’ul este Linksys cisco WRT54G2 V1.5

  8. Adrian Popa spune:

    Am o problema, fac toate chestiile spuse de tine, dar problema apare cand trebuie sa bag ip-ul…il introduc dar nu se intampla nimic..tot imi spune ca nu se poate conecta…ai idee ce ar putea fi?

  9. drack spune:

    sunt si routere care permit conectarea cablu dar si wireless in acelasi timp?
    daca conectez un smart tv prin router,tv-ul imi va cere acea parola si id(cea a rds sau cea de securitate router).
    multumesc

  10. Cris spune:

    Nu mai merg pozele, dar cred ca ma descurc si fara 😀

  11. Dragos spune:

    Multumesc pentru ajutor! Am reusit din prima desi am mai accesati alte siteuri inainte fara vreo solutie. Multumesc pentru ca m-ati ajutat in rezolvarea problemei

  12. BIGGY spune:

    MULTUMESC ! Este singura pagina unde am gasit o solutie la acest capitol. Am reusit din prima fara sa am experienta in domeniu sa imi configurez Router SSR4-100 pe RDS.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.