Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cele mai intalnite probleme cu calculatorul si rezolvarea lor !

Calculatotul nu porneste!

Verifica cablurile de alimentare si alimentarea la priza, daca toate sunt in regula cel mai probabil ai nevoie de alta sursa

Calculatorul porneste (se aprind ledurile) dar nu booteaza/ nu afiseaza
Verificam monitorul, ne asiguram ca e in priza (mai ales daca auzim sunetul de start al Windows-ului)
Acest tip de eroare apare mai ales atunci cand pica HDD-ul, sau exista bad-uri in sectorul de boot
Faimosul Bluescreen!
De cele mai multe ori ecranul albastru este insotit de un cod si un mesaj intr-o limba necunoscuta. Frecvent ecranul albastru apare in urma unei probleme software, fie in urma instalarii unui nou program fie in urma unui update.
Cand se intampla acest lucru se intampla restartati calculatorul si selectati “last good known configuration”. In cazul in care nu reusiti, incercati din safe mode sa dezinstalati ultimul software/update instalat.
Acelasi ecran albastru mai poate fi generat si de aparitia de erori la memorii – pentru calculatoarele de firma recomand testul integrat de producator, sau un memtest rulat sub dos.

Calculatorul merge incet!
Programul indispensabil pentru protectia calculatotului, respectiv antivirusul, este si unul din programele care consuma multe resurse si implicit incetineste calculatorul. Alegeti cu grija antivirusul!
Spatiu mic ramas pe hdd, sau memoria insuficienta este un alt motiv pentru care calculatorul dumneavoastra se misca in “reloare”. Defragmentarea hdd-ului la intervale regulate si alegerea programelor cu consum mic de resurse va poate ajuta. Exemplu: Aveti nevoie de un PDF reader?
Abobe Reader ocupa cam 100Mb, iar Foxit Reader (ambele programe gratuite) consuma cam 7 Mb.

Zgomote ciudate!
La pornirea calculatorului se aud doar o serie de bip-uri!
Deschide carcasa, scoare modulele de memorie (daca sunt mai multe) si dupa inserarea fiecarui modul in slot incearca sa redeschizi calculatorul.
Se aude coolerul turat!
Verificati gradul de aerisire a carcasei. Ventilatorul incepe sa faca zgomote in momentul in care este prafuit. Asta inseamna ca pentru a raci procesorul, ventilatorul trebuie sa se invarta mai repede. Curatarea calculatorului (si eventual inlocuirea pastei de procesor rezolva acest tip de probleme)
Ventilator zgomos auziti si in momentul in care acesta se descentreaza. In acest caz se inlocuieste ventilatorul.

Butonul de start care de obicei se aprinde verde este portocaliu – sistemul nu porneste!
Aceasta este o de obicei modul de a indica o eroare – fie procesorul a intrat in protectie in urma unui varf de tensiune de la reteaua electrica. Aceasta eroare se poate remedia prin inlaturarea bateriei de bios, si scoaterea alimentarii de procesor din placa de baza.
Lasati calculatorul aproximativ 3 min, sa apuce sa se descarce si reincercati pornirea lui.
Un alt motiv pentru butonul portocaliu este alimentare insuficienta din sursa. Incercati cu alta sursa.
Acelasi buton portocaliu poate indica si defectiunea placii de baza (de exemplu dezlipirea slotului de procesor de pe placa de baza).

Tot nu i-ati dat de cap ?  https://www.pcmadd.com/contact

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.