Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Bateriile produselor Apple vor putea fi încărcate din mers

Bateriile produselor Apple vor putea fi încărcate din mers

Apple a patentat o nouă tehnologie, capabilă să extindă autonomia bateriei pentru telefonul  iPhone sau player-ul iPod, prin includerea unui mini-generator electromagnetic, capabil să genereze electricitate ori de câte ori ne aflăm în mişcare.

Bateriile produselor Apple vor putea fi încărcate din mers

Generatorul descris în aplicaţia pentru patent înaintată de Apple utilizează o serie de circuite imprimate chiar pe PCB-ul dispozitivelor 

iOS şi o pereche de magneţi miniaturali, dispuşi astfel încât să se poată mişca liber pe deasupra circuitelor imprimate, ori de câte ori telefonul iPhone este zdruncinat de mişcările normale care apar în timpul mersului şi activităţile de zi cu zi.

Principiul de funcţionare din spatele acestui generator nu este tocmai nou şi poate fi regăsit în gadget-uri mai mult sau mai puţin utile, cum ar fi unele lanterne.

Electricitatea generată în acest mod este folosită pentru a încărca bateria Li-Ion, care rămâne principala sursă de energie a dispozitivului. Curentul furnizat este insuficient pentru a putea uita complet de alimentatorul AC, dar ar putea extinde măcar cu câteva minute timpul de funcţionare.

Sursa: Zdnet.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.