Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Backup-ul Datelor

Se poate intampla oricui sa curate sistemul si in acel moment sa dispara  toate documentele pretioase. Ce puteti sa faceti in acel moment?

Exista doua metode de a recupera un fisier atunci cand nu poate fi citit de pe hard disk sau cand a disparut fara urma: serviciul Shadow Copy, existent din timpul XP-ului, preia “instantanee” ale discurilor la interval regulate, care pot fi folosite pentru a recupera versiuni mai vechi ale unor fisiere. Daca aceasta metoda nu da rezultate apelati la un program de genul PC Inspector File Recovery.

Recuperarea fisierelor cu erori

Pentru a putea recupera fisiere folosind Shadow Copy, trebuie indeplinite doua conditii. In primul rand, serviciul aferent trebuie sa fie activ, iar programul al carui tip de fisier s-a dovedit a fi cu erori trebuie sa aiba atributul VSS Writer integrat, astfel incat sa poata scrie in mod regulat informatii despre versiunea de fisier activ. Pentru a verifica daca tehnologia Shadow Copy este activa pe sistemul dumneavoastra, deschideti o consola cu drepturi de administrare si introduceti comanda : vssadmin list shadows. In cazul aparitiei unor mesaje de avertizare, inseamna ca serviciul este inactiv si nu este disponibila o copie. In acest caz apelati la PC Inspector.

Atunci cand aveti totusi la dispozitie o copie shadow, dati click dreapta pe fisierul defect si selectati “properties/ previous version”. Daca aplicatia cu care ati salvat fisierul foloseste sistemul de control al versiunilor si scrie fisierele folosind VSS Writer, veti putea vedea vechile variante ale fisierului defect. Selectati una dintre ele si dati click pe Restore. Aceasta tehnologie functioneaza si cu partitii intregi, cu conditia ca Windows-ul sa fie creat o prima copie anterioara.

PC Inspector ca recuperator de date

Doar o aplicatie precum PC Inspector va poate ajuta in cazul in care nu folositi  tehnologia Shadow Copy sau nu aveti vreo copie recenta utilizabila.

Nu instalati programul pe partitia de pe care incercati sa recuperate informatii. Dupa selectia limbii interfetei si o scanare initiala a partitiilor, puteti cauta fisierele pierdute direct din program, in structura de directoare prezenta in stanga ferestrei principale. Fisierele sterse se gasesc sub ramura Deleted.

Tags: , , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.