Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Astăzi se lansează Internet Explorer 9

Gigantul tehnologic Microsoft va prezenta, miercuri, la San Francisco, noua versiune a motorului său de navigare pe web, Internet Explorer 9 (IE9), analiştii sperând ca acesta să depăşească viteza de procesare a rivalilor săi Chrome şi Firefox, transmite Efe.

Evenimentul va avea loc la San Francisco Design Center, începând cu ora locală 10.30 (17.30 GMT).

Analiştii anticipează că IE9 va avea un aspect mai simplu, respectând parametrii săi competiţionali, şi va fi gata să redea în mod rapid conţinuturi audio-vizuale direct în reţeaua web.

Cu toate că această opţiune este disponibilă deja cu alte motoare de navigare, se estimează că IE9 va realiza mult mai rapid acest serviciu.

Noul Explorer va utiliza din ce în ce mai mult limbajul informatic HTML5.

IE9 reprezintă ultima actualizare a Internet Explorer şi vine după precedentul IE8, care a fost prezentat în 2009 şi a ajutat la frânarea căderii cotei de piata a motorului de navigare Microsoft.

Diferitele versiuni ale IE existente la ora actuală reprezintă calea de acces la internet a aproape 60 la sută din conexiunile mondiale, un procent care în 1995 se situa la nivelul de 95 la sută, însă a coborât treptat din cauza propunerilor tehnice venite din partea Mozilla Firefox şi, mai recent, din partea Google Chrome.

Sursa: capital.ro

Tags: , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.