Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

AMD Summit Ridge

AMD anunțase cu câteva săptămâni în urmă că va prezenta noile modele de procesoare Summit Ridge bazate pe arhitectura Zen la Computex 2016. Se pare că promisiunea a fost ținută iar compania a prezentat primul procesor care folosește noua arhitectură Zen și este dezvoltat folosind tehnologia de fabricație pe 14nm la finalul evenimentului Computex 2016.

AMD_Bristol_Ridge_APU_Family_0-620x402

Lisa Su, CEO al companiei, a fost persoana responsabilă cu această lansare și se pare că noul model de procesor va ajunge pe piață până la sfârșitul acestui an.

Procesorul prezentat în cadrul evenimentului are un design similar cu procesoarele din gama existentă FX iar la o privire atentă putem observa lipsa pinilor de pe partea de jos – asta crează posibilitatea ca AMD să renunțe la socket-ul AM3+. Compania a confirmat anterior că socket-urile AM4 sunt deja oferite producătorilor și vor ajunge pe piețe alături de APU-urile desktop din generația a 7-a.

Prezentarea a fost scurtă iar Lisa Su a susținut că noul procesor AMD Summit Ridge din gama FX oferă cu 40% mai multe IPU (Instructions Per Clock) față de arhitectura aterioară Bulldozer. Procesorul va avea 8 nuclee cu 16 fire de execuție și va concura cu modelele din generația curentă de la Intel. AMD a menționat că acestea au obținut performanțe similare în testele proprii.

AMD a fost o prezență activă la Computex 2016. Pe lângă noul procesor Summit Ridge bazat pe noua arhitectură Zen, compania a lansat și noua placă video Radeon RX 480 care este capabilă să facă față experiențelor realității virtuale la prețuri de sub 200$

AMD-FM3-Bristol-Ridge-Architecture-Diagram

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.