Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Alienware M11x

Brandul Alienware nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar un desktop sau un latop al celebrului producător intrat de curând sub umbrela Dell reprezintă dorința oricărui utilizator pasionat de jocuri.

Oferta americanilor s-a îmbogățit la începutul acestui an, când Alienware a anunțat la CES primele detalii despre laptopul de gaming M11x, iar luna februarie a adus și informații complete despre specificațiile tehnice ale acestuia.

Design

M11x, un laptop SF pentru jocuri

Nu este o surpriză că designul noului M11x iese imediat în evidență, aceasta fiind de altfel o caracteristică a produselor Alienware. Culoarea neagră și forma carcasei conferă laptopului senzația de putere, iar acest sentiment este accentuat de tastatura cu sistem de iluminare de culoare roșie sau albastră. Din punct de vedere al conectivității, M11x dispune de 3 porturi USB, un port HDMI, un card-reader 3in1, interfețe Ethernet și IEEE 1394a, bluetooth, precum și de două boxe frontale integrate în sistem. Greutatea minimă a gadgetului este de 1.99 kg și variază în funcție de versiunea aleasă.

Acum te poti si noaptea, pentru ca M11x are tastatura iluminata

Dotări tehnice

Deși este promovat ca laptop, display-ul lui M11x are numai 11.6″ și este caracteristic netbook-urilor. Panoul cu cristale lichide este de tip wide, permițând o rezoluție maximă de 1366×768 pixeli, ce se traduce de fapt prin compatibilitate cu standardul HD 720p.

M11x vine în mai multe versiuni de echipare, în funcțiile de pretențiile și bugetul disponibil utilizatorilor. Astfel, gamerul poate alege între un procesor Intel Pentium SU4100 cu frecvența de 1.3 GHz sau un Intel Core 2 Duo SU7300 la 1.3GHz, în timp ce cantitatea de memorie RAM disponibilă este de 2 GB, 4 GB sau chiar 8 GB.

Stocarea datelor se poate face atât pe clasicele HDD-uri, cât și pe SSD. Astfel, utilizatorul poate opta pentru un hard-disk clasic de 160 GB, 250 GB, 320 GB sau 500 GB, dar și pentru un Solid State Drive de 256 GB. Având în vedere că jocurile sunt principala destinație pentru acest laptop/netbook, soluția SSD este cea mai bună pentru un acces rapid la date, dar în același timp și cea mai scumpă.

Un dispozitiv dedicat celor mai noi jocuri are nevoie de o placă video pe măsură, iar M11x vine echipat cu un exemplar de Nvidia GeForce 335M cu memorie dedicată de 1 GB. Utilizatorul nu are o soluție alternativă în acest caz, însă poate comuta pe placa video integrată fără restartarea sistemului atunci când utilizează doar aplicații office sau navighează pe internet.

“Extraterestrul” nu putea lipsi de pe carcasa noului M11x

Autonomie

Se subînțelege că autonomia reprezintă un factor secundar de decizie la achiziționarea unui astfel de laptop, însă Dell promite că bateria pe 8 celule rezistă două ore în jocuri solicitante din punct de vedere grafic și peste 6 ore în aplicații office.

Software

Dell oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege sistemul de operare Windwos 7 în trei versiuni: Home Premium, Professional și Ultimate. De remarcat că toate cele trei versiuni sunt disponibile numai în varianta pe 64 de biți.

sursa: giz.ro

Category: Comunitatea m@dd

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.