Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Alienware Area 51

Area 51

Este printre ultimele aparitii in materie de gaming desktops de la Alienware si isi ia denumirea de la celebra baza militara Alienware Area 51“Zona 51” din Nevada aflata la aprox 133 km de Las Vegas. Acest model este un must-have pentru cei care cred in cheltuirea banilor pe lucruri cu adevarat spectaculoase. Poate fi si un subiect de discutie printre prieteni pasionati de astfel de aparate si cu siguranta luminile, ventilatoarele, sunetele, forma vor alimenta discutiile.

Design

Area 51 este MARE. Cu siguranta pe langa alte sisteme va iesi in evidenta. Este la fel de lung ca si un Alienware Aurora insa este mult mai lat si mai inalt. Este conceput sa tina o placa de baza Full ATX cu loc pentru mai multe placi video cu dubla grosime. Nu pastreaza acele linii curbate ca si Aurora, Area 51  fiind mai precis, cu forme si trasaturi geometrice deosebite. Plasticul si metalul se imbina perfect intr-un nou material “extraterestru”.
Alienware Area 51Partea superioara a carcasei acopera sursa de mare putere cu 8 segmenti avand forma unor “branhii” care in momentul in care este nevoie de racire suplimentara se ridica ca tepile unei soparle de Australia sau ca si blana unei pisici cand este speriata, astfel look-ul Area 51 devine impunator de terifianta, chiar amenintatoare.
Tot in partea superioara sunt localizate si 3 USB-uri pentru acces usor. Ca si la modelele precedente partea din spate a carcasei este iluminata in zona mufelor pentru a permite conectarea diferitelor cabluri in intuneric.
Pe toata carcasa sunt zone ( 6 zone ) cu led-uri care prin software-ul specializat permite colorarea (64 milioane culori disponibile) carcasei pentru un efect OZN.

Trasaturi
Carcasa este usor de deschis si poti avea acces pe oricare parte a carcasei la continutul lui. Configurat din fabrica vine destul de bine echipat si astfel ramane mai putin loc disponibil. Poti adauga a Alienware Area 51doua unitate optica sau poate a 3-a placa video, inse este recomandat sa iti comanzi totul  din start de la fabrica, eliminand probleme de compatibilitate sau drivere.
Tot din laterala poti avea acces la cea mai tare trasatura a acestui model Alienware, 6 locase pentru HardDisk-uri SATA. Introducerea si scoaterea lor din locase se face foarte usor. Fiecare HardDisk poate fi legat la un sistem RAID pentru performante deosebite. Poti lega harddisk-urile in RAID 0 (striping), RAID 1 (mirroring) sau RAID 0+1 (mirror legat in stripe). Din pacate la acest model RAID 5 nu este disponibil.
Sistemul vine cu Tastatura si Mouse specializat cu un design eficient si perfect pentru gaming si pentru utilizare normala. Carcasa, Tastatura si Mouse-ul prezinta inscrisuri specifice Alienware care sugereaza trasaturile extraterestre ale componentelor, inscrisuri care seamana a limbaj Klingonian (pentru cunoscatori). Tastele WASD de pe tastatura sunt special marcate pentru a spori eficienta in jocuri FPS (First Person Shooter).

Alienware Area 51Performante

Alienware Area 51 (Core i7) ofera performanta de gaming decenta. Area 51 are un comportament lin in cele 4 jocuri testate: in Crysis la 1280*1200 am obtinut 95 frame-uri pe secunda, in World in Conflict la 1280*1200 am obtinut 145 frame-uri pe secunda, iar in rezolutia de 1920*1200 93 frame-uri pe secunda. In jocul Crysis la 1920*1200 si la 46 frame-uri pe secunda este doar modest, jucabil.

Alienware are performante decente si in alte benchmark-uri: 26 secunde la testul Windows MEdia Encoder si 60 secunde fix la testul Photoshop CS4. Prin modul in care este construit Alienware Area 51 poate egala sau bate poate si cele mai tari sisteme existente.

 

httpv://youtu.be/gdhHwujO1b8

Tags: , ,

Category: Concurs, Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.