Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

ALIENWARE 17 R4, o adevărată bestie

A trecut vremea când discutam despre gaming doar raportându-ne la calculatoare mari și greoaie ce abia le mutai dintr-o cameră în alta. În era vitezei, zilnic purtăm la noi telefoane cu capacități de procesare mai mari de cât a calculatorelor de acum 10 ani, așa că și laptourile au avansat foarte mult, putând avea aceleași performanțe ca un desktop.

Astăzi vorbimb de Alienware 17 R4, un laptop gândit, proiectat și construit pentru a putea suporta cerințele celor mai noi jocuri de pe piață.

Modelul testat de noi vine configurat cu Intel I7 6700HQ, 16GB memorie RAM la 2133mHz și placă video nVidia 1070 mobile ver. Toate vin ambalate într-o carcasă foarte robustă compusă dintre o combinație de metal, pentru construcția interioară și plastic solid pe exterior, combinație ce îl face să arate mai solid decât majoritatea competitorilor săi.

Specificații pe scurt

Laptopul rulează cu un procesor Intel din generația a 6-a Skylake, care deși nu este ultima generație de procesoare are un raport performanță consum foarte bună. Cu un consum mediu de 46 watti pentru cele patru nuclee fizice acesta oferă o frecvență de 2.6GHz care este overclock-abilă ajungând la valori de 3.2 Ghz.  Vine echipat cu 16GB RAM DDR-3 având posibilitate de upgrade până la 32GB.

Cei de la Alienware au optat pentru o baterie de 68Whr la care se adaugă optimizarea oferită de nVidia Optimus, un programel smart ce moderează consumul de baterie în funcție de activitatea prestată pe laptop.

Precum suntem obișnuiți Alienware a fost mereu o marcă de calitate, dar cu un preț ridicat, de data aceasta însă Dell a facut o treabă foarte bună, acest laptop având pe  site-ul Madd prețul de 8.900 de lei.

Zgomot și căldură

Când vine vorba de fanii jocurilor, zgomotul trebuie să fie la un nivel cât mai mic, pentru a nu perturba experiența auditivă. De data aceasta Dell s-a depășit pe sine oferind un sistem de răcire foarte silențios ce îngenuchează competitorii direcți.

În anii precedenți Alienware a experimentat mult cu sistemul de răcire, în repetate rânduri ne fiind ceea ce clienții își doreau. Vestea bună este că placa video, chiar și în configurația nVidia GTX 1070, nu se supra încălzește în acest model, precum nici procesorul. În gaming procesorul își păstrează o temperatură ce variază între 62C și 70C( rezoluție 1080p cu detalii maxime). Acestea sunt temperaturi foarte bune chiar și pentru unele desktopuri, tastatura ne încălzindu-se niciodată. Căldura este redirecționată către ventilatoarele din spate unde aerul cald iese afară, răcind laptopul cu brio în jocuri precum Far Cry Primal, Overwatch sau GTA5.

Display 

Pe acest model avem parte de un display full HD IPS cu o rezoluție nativă de 1920X1080p și o luminozitate de 300nit. Având o placă de bază puternică precum este NVIDIA GTX 1070, am putut profita din plin de cei 60Hz având constant același număr de FPS-uri în toate titlurile AAA.

Acest diplay IPS este unul foarte bun ce se găsește în general pe laptopurile high-end. Cu calibrarea culorilor făcută bine se potrivește de minune celor ce editează fotografii și videoclipuri profesionist.

Performanță

Cel mai edificator pentru performanța acestui laptop este următorul grafic.

 

Concluzie

Laptopurile Alienware s-au dezvoltat mult având acum un look modern și agresiv care ne place mult. De altfel finisajele metalice impreună cu sistemul de răcire performant ne arată că Dell și-a maturizat componenta de gaming și că poate să livreze pe piață produse ce să mulțumescă pe toată lumea.

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.