Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

100 modalitati de a-ti trai viata la maximum

despre-viata

Nu există nici un motiv pentru care să nu-ţi urmezi inima. Timpul tău este limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îţi înăbuşe vocea interioară. Şi cel mai important: aveţi curajul să vă urmaţi inima şi intuiţia. Ele, într-un mod miraculos, deja ştiu ceea ce vreţi să deveniţi. Restul e pe plan secundar. Steve Jobs

Ce simţiţi de la viaţa voastră astăzi? Trăiţi din plin fiecare zi? Vă place ceea ce faceţi? Sunteţi în extaz din cauza faptului că v-aţi trezit astăzi? Trăiţi cea mai bună viaţă din toate cele posibile?

Dacă răspunsul la oricare din această întrebare este “nu”, “nu ştiu” sau “posibil” înseamnă că trăiţi o viaţă incompleta, ceea ce nu ar trebuie să se intample, deoarece tu şi numai tu eşti creatorul fericirii tale. De ce să vă mulţumiţi c u ceva mai puţin dacă meritaţi tot ceea ce este mai bun?! Începând cu anul 2010, când am plecat din sfera corporativa, fiecare zi a mea e plină de mişcare, plăcere şi reuşite în sferele care erau interesante pentru mine. Cu nerăbdare aştept fiecare zi şi din această cauză vreau să-mi împărtăşesc gândurile cu voi legate de acest subiect.

Această listă conţine 100 de principii de care încerc să mă conduc pentru a-mi trăi viaţa din plin. Din momentul în care vă veţi conduce de acestea, totul în jur va fi mai plin, mai interesant şi mai strălucitor. Cu alte cuvinte, veţi începe să trăiţi cu adevărat.

Iată 100 de căi despre cum să-ţi trăieşti viaţa 100%

1.  Fiecare zi este un nou început. Nu vă ataşaţi de ceea ce s-a întâmplat ieri, alaltăieri sau mai devreme. Astăzi este o nouă viaţă şi chiar dacă înainte ceva nu era în regulă, veţi încerca din nou şi din nou.

2.  Fiţi voi înşivă. Încetaţi să mai încercaţi să faceţi pe plac altor oameni şi să fiţi altcineva. Este mult mai interesant să fiţi o versiune a propriei persoane decât să încercaţi să fiţi duplicatul cuiva.

3. Încetaţi să vă plângeţi. Semănaţi cu un câine plângăcios, care nu face nimic, doar mult zgomot. Încetaţi să vă mai plângeţi de problemele voastre şi începeţi să le rezolvaţi.

4.  Fiţi proactivi. Nu aşteptaţi ca cineva să facă ceva, apucaţi-vă să îndepliniţi ceea ce v-aţi propus.

5.  În loc să gândiţi “cum ar dacă”, gândiţi “data următoare”. Încetaţi să vă mai gândiţi la lucrurile pe care nu le puteţi schimba ori care vă fac nefericiţi. În loc de asta, concentraţi-vă asupra lucrurilor importante din viaţa voastră. Este cea mai constructivă acţiune pe care o puteţi face pe moment.

6.  Concentraţi-vă asupra pe “Ce?” şi nu “Cum?”. Axati-va pe CE vreţi, înainte de a decide CUM veţi obţine asta. Dacă sunteţi deschişi spre noi posibilităţi şi sunteţi gata să acţionaţi, totul este posibil.

7.  Creaţi posibilităţi. Puteţi aştepta că posibilitatea să apară singură în viaţa voastră sau puteţi încerca să o faceţi singuri.

8.  Trăiţi mai conştient. Încetaţi să fiţi un zombi, care se mişca pe acelaşi traseu şi mănâncă una şi aceeaşi mâncare. Primiţi plăcere! Încercaţi să simţiţi suflarea vântului, să ascultaţi cum cântă păsările, să primiţi plăcere de la un nou fel de mâncare.

9.  Fiţi responsabili pentru creşterea voastră. Voi şi numai voi decideţi cum vă trăiţi viaţa – zeci de ore pe reţelele de socializare sunt mai puţin productive, decât acelaşi timp folosit pentru învăţat. În cele din urmă câştigă cel mai curios şi cel care îşi încearcă puterile în mai multe domenii.

10.  Cunoaşteţi-vă cu adevărat. Încercaţi să răspundeţi cinstit la întrebarea: “Ce îmi doresc?”. Îndepărtaţi-vă de părerea colectivă care va impune dorinţa de a avea un Mercedes, chiar dacă vă doriţi să vă petreceţi toată vara într-un cort pe malul Mării Negre.

11.  Încercaţi să determinaţi care vă este menirea. Valorile voastre sunt reperul după care vă veţi alege destinul  în viaţă. Înţelegeţi ce este important pentru voi şi apoi actionati in consecinta.

12. Trăiţi în acord cu menirea voastră. În faţa ochilor, mi-am fixat pe perete o tablita. Pe tăbliţa albă este scrisă întrebarea “Ce fac?”. Destul de des o văd în timp ce muncesc şi încerc să înţeleg cât de mult ceea ce fac se apropie de ceea ce vreau să fac în viaţă.

13.  Determinaţi-va principiile de viaţă şi acţionaţi ghidându-vă dupa ele.

14.  Studiaţi-vă valorile. Valoare este ceea ce face din voi adevăraţii VOI. Pentru unii, valorile sunt prietenii, pentru alţii familia şi creşterea financiară.

15.  Ţintiţi cât mai sus. Tatăl meu întotdeauna a zis “fă totul bine, rău o să iasă de la sine”. Încercaţi să acţionaţi în acord cu cea mai bună şi mai calitativa abordare în legătură cu orice întrebare.

16.  Proiectaţi-vă viaţa ideală. Cum arăta viaţa voastră ideală?

Creaţi-o. Pentru început, apreciaţi ceea ce aveţi acum, iar apoi puneti-vă întrebarea: ce ar mai trebui să adăugaţi la ea pentru a primi plăcere maximă de la cele 4 componente – sănătate, situaţia materială, participare socială şi dezvoltare spiritual? Este incredibil cum uneori un lucru mărunt, precum schimbare tacâmurilor sau cumpărarea unui balansoar, vă pot aduce multă bucurie în viaţă.

17.  Încetaţi să puneţi viaţa pe pauză. Să trăieşti cu adevărat înseamnă să fii fericit în toate aspectele. De ce să faci o carieră dacă asta înseamnă să jertfesti viaţa personală? De atâtea ori dăm ceva în schimbul a altceva fără de care nu ne putem imagina viaţa mai departe. Cei mai de succes şi mai fericiţi ating echilibrul şi maximul oriunde, o sferă o completează pe alta. De exemplu, dacă vreţi să mergeţi în Franţa, dar amanati de pe an pe an – faceţi asta cât mai curând. Concentraţi-vă asupra a ceea ce este important şi dorit şi furaţi timp de la ceea ce este necesar.

18.  Întocmiţi o agendă. În ea notaţi-vă valorile, principiile şi planurile. Mai târziu, ea va servi drept punct de plecare pentru a reflecta asupra evenimentelor importante.

19.  Faceţi o listă care să conţină ţeluri. Creati-va scopuri pentru 1, 3, 5 şi 10 ani. Cu cât sunt mai exacte, cu atât e mai bine. Scopurile mele în perspectiva scurtă, medie şi lungă se completează şi înlesnesc îndeplinirea lor reciprocă.

20. Ia măsuri în vederea atingerii obiectivelor şi viselor. Creaza o listă de acţiuni cu strategii şi paşi care trebuie întreprinşi.

21.  Creaţi lista voastră de dorinţe.

22.  Nu faceţi ceva numai pentru că trebuie făcut. Orice sarcină trebuie să aibă un sens.  Sa nu vă fie frică să renunţaţi la ceva dacă este departe de plan.

23.  Faceţi ceea ce vă place. De ce să amânaţi teatrul, pescuitul sau călătoriile până la pensie? Răsfăţaţi-vă. Folosiţi-vă timpul şi energia pentru ceva ce vă va face să vă simţiţi împliniţi.

24.  Identificaţi-vă pasiunea în viaţă. Dacă aţi avea resurse nelimitate şi nici o răspundere ce aţi face? Pasiunea înseamnă să-ţi urmezi calea în ciuda tuturor problemelor. Este uimitor cât de puţini oameni ştiu şi încearcă să-si identifice menirea în această viaţă scurtă.

25.  Faceţi-vă o carieră în jurul menirii voastre. Renunţaţi la serviciul pe care îl urâţi. Dacă faceţi ceea ce nu iubiţi, vă vindeţi sufletul cu o reducere imensă.

26.  Transformaţ-vai menirea în bani.  Vă puteţi întreba: “OK, să admitem că pasiunea mea este grădinăritul, cum pot să fac din asta o carieră sau bani?” În timpurile noastre sunt o mulţime de variante de monetizare a menirii noastre – blogging, videoclipuri, cursuri plătite şi multe altele. Singurul lucru care destul de des opreşte oamenii este că venitul este în perspectivă, dar credeţi-mă, acest venit (la a o abordare competenta) vă va depăşi aşteptările.

27. Învaţă anumite lucruri din critică. Critică este ceea ce vă poate învăţa să fiţi cei mai buni. Nu vă întristaţi dacă vi se fac observaţii – luaţi-le ca un semn că este nevoie să schimbaţi ceva pentru a deveni cea mai bună versiune a voastră.

28.  Fiţi pozitivi. Paharul este într-adevăr pe jumătate plin.

Luaţi viaţa ca pe un joc cu o serie de aventuri. Emanaţi optimism şi dăruiţi oamenilor zâmbetul vostru.

29.  Nu vorbiţi de rău alţi oameni. Dacă nu vă place ceva la celălalt ziceţi-i asta în faţă.

30. Puneţi-vă în locul altcuiva. Încercaţi să vedeţi viaţa din poziţia altei persoane. Posibil, azi dimineaţă v-a vorbit urât măturătorul, dar de ce a făcut asta?! Posibil pentru ca nimeni nu-i atrage atenţia, pentru ca  toţi îl considera personal de deservire, inutil şi în general nu-i apreciază munca. Gândiţi-vă cum să faceţi ca data viitoare el să vă întâmpine cu zâmbetul pe buze.

31.  Fiţi compătimitori. Simpatizaţi cu adevărat cu problemele altora.

32.  Dezvoltaţi o credinţă de neclintit în propria persoană. Credinţa în sine este atunci când continuaţi să vă mişcaţi înainte, chiar dacă ceilalţi încearcă să vă convingă să renunţaţi. Analizaţi-va micile victorii, amintiţi-vă cum aţi mers împotriva curentului, amintiţi-vă de plăcerea pe care aţi primit-o când aveaţi dreptate, iar ceilalţi nu. Dacă v-aţi gândit la ceva, fiţi sigur de faptul că vi se va primi.

33.  Renunţaţi la trecutul nefericit.

34.  Iertaţi-i pe cei care vă cer asta. Nu continuati supărarea pe ceilalţi, ci cunoaşteţi-le slăbiciunile şi acceptaţi-Ie aşa cum sunt.

35. Înlăturaţi ceea ce nu este important. Înţelegeţi cât de efemere sunt aceste lucruri că statutul, faima, recunoaşterea. Totul se va aranja, dacă vă veţi concentra pe autorealizare şi nu pe recunoaşterea socială.

36.  Rupeţi legăturile care nu va ajuta. Înlăturaţi din anturajul vostru persoanele care vă aduc în viaţa pesimism.

37.  Petreceţi mai mult timp cu persoanele care va inspiră şi vă susţin. Încercaţi să faceţi un cerc cu persoane cu viziuni similare şi muncitoare. Este minunat atunci când v-aţi gândit la ceva împreună şi mai apoi peste 10 minute deja aţi purces la realizarea acelei idei.

38.  Construiţi relaţii bazate pe sinceritate cu persoanele din jur (necunoscuţi, familie, persoanele iubite). Folosiţi-va timpul pentru a întări şi îmbunătăţi relaţiile voastre.

39.  Reluaţi legătura cu un prieten mai vechi. Numărul de prieteni este nelimitat. Întâlniţi-vă cu persoanele din trecut.

40.  Faceţi o zi a dăruinţei. Gândiţi-vă la ce aţi putea face azi pentru a putea face lumea măcar cu un pic mai bună. Faceţi un bine celor din jur – este cea mai bună metodă de a vă ridica dispoziţia.

41.  Ajutaţi-i pe ceilalţi, atunci când au nevoie. Consideraţi acest pas ca o investiţie pe termen lung. Într-o bună zi veţi primi ajutor, atunci când vă veţi aştepta cel mai puţin.

42.  Mergeţi la întâlnire.

43.  Îndrăgostiţi-vă.

44.  Faceţi o analiză a vieţii. O dată pe săptămână, pe lună, la 3-6 luni – analizaţi-vă progresul spre ceea ce v-aţi propus. Corectaţi-vă acţiunile în funcţie de rezultatele obţinute.

45.  Nu strangeti. Debarasaţi-vă de obiceiul de a amâna luarea deciziilor. 9 din 10 posibilităţi sunt ratate din cauza întârzierii în a lua decizii.

46.  Ajutaţi persoane care vă sunt necunoscute. Un cunoscut american a venit din SUA pentru a ajuta o persoana absolut necunoscuta să învingă boala. Asta i-a determinat soarta lui în viitor.

47.  Meditaţi.

48.  Faceţi cunoştinţă cu oameni noi. Nu încetez să repet că noile posibilităţi apar datorită noilor cunoştinţe. Nu vă fie frică să intraţi cu forţa în cercul de oameni care vă interesează şi să vă împrieteniţi cu ei.

49.  Creaţi legături trainice.

50.  Fiţi sfătuitorul vostru din viitor. Imaginaţi-vă cum aţi arăta peste 10 ani şi mental cereţi-vă un sfat vouă, celui mai bun, în legătură cu o decizie grea. Cum aţi proceda dacă aţi fi cu 10 ani mai înţelepţi?

51.  Scrie o scrisoare adresată viitorului tu. Nu demult am citit o scrisoare de acest gen şi cameră s-a umplut de hohotele mele de râs de câtă naivitate şi lipsa de experienţă citeam acolo.

Cred că EU peste 5-10 ani voi râde încă şi mai zgomotos de mine, cel de acum.

52.  Eliminaţi tot ceea ce este în plus. Luaţi tot ceea ce este în plus de pe masă, din apartament, ocupaţii, viaţa. Eliberaţi loc pentru lucruri mai importante.

53.  Continuaţi să învăţaţi. Am spus de mai multe ori, la mine pe blog, că mă mir de faptul că oamenii încetează să mai înveţe după ce părăsesc instituţiile de învăţământ. A învăţa nu înseamnă numai să citeşti cărţi – puteţi învăţa să conduceţi, să dansaţi, să învăţaţi retorică şi încă multe altele. Important este să menţineţi creierul într-o tensiune permanentă.

54. Dezvoltaţi-vă. Încercaţi să vă găsiţi părţile slabe şi să le dezvoltaţi. Dacă sunteţi timizi antrenaţi-vă să fiţi mai comunicabili, învingeţi-vă frică.

55.  Face un upgrade permanent. Aprofundaţi cunoştinţele şi experienţele acumulate deja, deveniţi expert în mai multe sfere.

56. Încercaţi ceva nou mereu. Nici nu vă puteţi imagina câte lucruri noi şi interesante veţi putea trăi şi simţi (de exemplu, încercaţi şi aflaţi ce este masajul Watsu).

57.  Călătoriţi. Scoateţi-vă din rutină munca – casă, casă, muncă. Descoperiţi lucruri noi, dintre care multe se afla chiar în oraşul în care locuiţi. Pentru mine orice călătorie este ceva nou.

58.  Nu vă stabiliţi într-un loc anume. Trăiţi dinamic şi încercaţi să vă legaţi cu renovari, credite, reparaţii şi altele cât mai târziu posibil.

59.  Fiţi cei mai buni în ceea ce faceţi. Când am înţeles că sunt bun în sfera corporativă, dar nu sunt nici pe departe cel mai bun, am plecat în domeniul în care şansele să devin cel mai bun şi să obţin mai multe sunt mai mari. Dacă v-aţi găsit menirea, atunci deveniţi cel mai bun de acolo.

60.  Rupe graniţele. Puneţi-vă un ţel aproape imposibil de atins. Realizaţi-l şi alcătuiţi ceva şi mai imposibil. Toate ezitările voastre există din cauză că cineva cândva v-a zis ce este posibil şi ce nu.

61.  Absorbiţi şi încercaţi idei neobişnuite.

62.  Creaţi-vă propriul loc pentru inspiraţie. Poate să fie un colţ în care se află toate lucrurile care va inspiră (cărţi, fotografii, materiale video), de asemenea poate să fie un parc, o cafenea sau oricare altul. Creaţi-vă propriul rai.

63.  Comportaţi-vă aşa cum vă imaginaţi că v-aţi comporta dacă aţi fi perfect.

64.  Creaţi roluri în viaţă. Încercaţi să acţionaţi ca şi cum aţi fi Bil Gates, Michael Jordan sau oricare altă personalitate de succes.

65.  Găsiţi-vă un mentor sau un guru al vostru. Analizaţi-i viaţa şi încercaţi să nu-i faceţi greşelile. Cereţi sfaturi de la un mentor mai experimentat.

66.  Găsiţi-vă părţile tari pe care înainte nu le-aţi observant.

67.  Lărgiţi-vă conştiinţa.

68. Rugaţi-i pe alţii să vă critice constructiv şi să vă dea sfaturi. Din exterior se vede intotdeauna mai bine.

69.  Încercaţi să găsiţi o sursă de venituri pasive. Poate fi vorba de dobanda la bancă, veniturile in inchirierea apartamentului ori altceva. Venitul pasiv va da posibilitatea să fiţi mai liberi în experimentele voastre în viaţă şi să porniţi de la ceea ce vă place şi nu de la ceea ce trebuie.

70. Ajutaţi-i pe ceilalţi să trăiască cât se poate mai bine.

71.  Căsătoriţi-vă şi faceţi copii.

72. Îmbunătăţiţi lumea. În lume, exista mai sunt multe lucruri care trebuiesc îmbunătăţite: să ajutaţi pe cei săraci, bolnavi sau pe cei privaţi de şansa de a trăi normal.

73. Participaţi într-o campanie de ajutor umanitar.

74.  Oferiţi mai multă valoare decât primiţi. Când daţi mai mult veţi începe cu timpul să primiţi mai mult în schimb.

75.  Încercaţi să vedeţi tabloul în ansamblu. Concentrati-vă asupra celor 20% din actiuni, care vor genera 80% din rezultat.

76.  Scopul vostru final trebuie să fie clar. Care este scopul final? Oare într-adevăr ceea ce faceţi va ajuta să obţineţi ceea ce v-aţi pus în plan?

Câtă vreme vă veţi gândi la lucrurile care vă îndreaptă spre scopul final, sunteţi pe calea cea bună.

77.  Întotdeauna încercaţi să găsiţi calea 20/80. Minimum efort şi maximum rezultat.

78. Stabiliţi-vă priorităţile. Uneori e mai comod să te mişti din inerţie şi este greu să te muţi la o sarcină mai importantă, dar această calitate vă va face viaţa mult mai efectivă.

79.  Trăiţi momentul. Opriţi-vă. Uitaţi-vă. Mulţumiţi-i destinului pentru toate lucrurile pe care le aveţi in prezent.

80.  Primiţi plăcere de la lucrurile mărunte: o ceaşcă de cafea dimineaţa, 15 minute de somn ziua, o discuţie plăcută cu persoana dragă. Încercaţi să acordaţi atenţia necesară tuturor momentelor mărunte, dar plăcute.

81.  Faceţi o pauză. Asta poate să însemne 15 minute sau 15 zile. Viaţa nu este un maraton, ci o plimbare de plăcere.

82.  Încercaţi să evitaţi obiectivele care se exclud reciproc.

83.  Concentraţi-vă asupra creaţiei. Pentru mine este interesant procesul creaţiei: crearea unui joc, a unei noi afaceri şi altele; când din nimic faci o bomboană.

84.  Nu-i judecaţi pe cei din jur. Respectaţi-i pentru ceea ce sunt.

85.  Singura persoană pe care trebuie să o schimbi eşti TU. Concentrează-te asupra dezvoltării şi creşterii, şi nu pe schimbarea altor persoane.

86.  Fiţi recunoscători pentru fiecare zi trăită.

87.  Arătaţi-vă recunoştinţa faţă de oamenii care vă sunt dragi.

88.  Veseliţi-vă. Am prieteni care râd fără oprire – cu ei uit de toate. Permiteţi-vă un astfel de experiment!

89.  Mergeţi mai des în natură.

90.  Întotdeauna ai de ales. În orice situaţie există mai multe opţiuni.

91.  Râdeţi mai des şi mai zgomotos.

92.  Fiţi pregătiţi pentru schimbări, ele sunt sensul vieţii.

93.  Fiţi gata să aveţi dezamăgiri, pentru ca sunt parte din viaţa noastră.

94.  Nu vă fie frică să faceţi greşeli. Luaţi greşelile ca lecţii, dar încercaţi să nu învăţaţi aceeaşi lecţie de mai multe ori.

95.  Să nu vă fie frică să riscaţi. Riscul este atunci când toate simţurile sunt la maximum şi vă cunoaşteţi propriile limite.

96.  Luptaţi cu frica. Un mare om ne-a sfătuit cândva să facem în fiecare zi ceva de care ne este frică. Este foarte greu, dar important.

97.  Ocupaţi-vă cu activităţi şi exerciţii fizice. Nu lăsaţi corpul “să ruginească”.

98. Dezvoltaţi-vă intuiţia şi urmaţi-o, chiar dacă logica va spune să nu.

99. Iubiţi-vă.

100. Iubiţi-i pe cei din jur

 

Articol preluat de pe :     http://nuaisacrezi.ro/100-modalitati-de-ti-trai-viata-la-maximum/

Tags: , , , ,

Category: Ganduri libere

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.