Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

10 moduri sa te folosesti de tehnologie pentru a-ti face viata mai buna

cxzc

Computerele si dispozitivele, software-ul si site-urile – toate acestea, grupate sub titlul de tehnologie, nu functioneaza la parametrii maximi pentru a-ti imbunatati viata.

Iata zece ajustari si modificari pregatite de New York Times, pentru a obtine mai mult de la tehnologiile care iti marcheaza viata. Sunt usoare si, majoritatea, gratuite.

1. Cumpara-ti un smartphone. Pentru ca viata iti e mai usoara atunci cand ai acces imediat la e-mail, fotografii, calendar, agenda, Internet.

2. Nu mai folosi Internet Explorer. Pentru ca, desi ultima versiune are imbunatatiri importante, Internet Explorer este mare, plin de tot felul de optiuni si un exemplu al exceselor Microsoft. Treci fie pe Mozilla Firefox, fie pe Google Chrome, ambele sunt gratuite, rapide si de calitate.

3. Trece-ti fotografiile online. Deoarece nu ai chef ca, in eventualitatea in care rastorni o cafea pe tastatura, sa-ti pierzi amintirile fotografice din ultimii ani. Sunt multe optiuni bune gratuite, precum Picasa, serviciul Google.

4. Scoate muzica de pe calculator. Pentru ca muzica obtinuta digital vrea sa fie eliberata, nu inchisa pe laptop sau playerul portabil. Daca ai un iPhone, iPod Touch sau iPad, descarca aplicatia gratuita Remote si vei putea controla muzica de oriunde din casa.

5. Fa-ti back up la date. Deoarece fotografiile nu sunt singurele lucruri importante in calculatorul tau. Ai servicii online de backup, si nu trebuie sa-ti cumperi echipamente noi, doar descarci un program care ruleaza pe fundal si iti actualizeaza la intervale regulate toate fisierele din calculator.

6. Fa-ti un cont gratuit de file-sharing. Deoarece e ok sa muti fisierele prin e-mail, insa exista si modalitati mai elegante, si gratuite. Fa-ti un cont gratuit pe dropbox.com si ai acces la doi gigabiti de spatiu. Poti sa-ti instalezi accesul la aceste fisiere pana si pe sistemele iPhone, iPad, BlackBerry si Android.

7. Ia-ti programe antivirus gratuit. Pentru ca atacurile sunt tot mai raspandite si tacticile hackerilor sunt tot mai avansate. Utilizatorii de Windows ar trebui sa foloseasca Avast Free Antivirus. Cei cu Mac pot descarca iAntiVirus Free Edition.

8. Obtine o oferta mai buna de la furnizorul de cablu, telefon si Internet. Pentru ca nu e mare scofala pentru ei sa-ti ofere servicii mai ieftine, si daca le-o ceri, iti ofera tot felul de reduceri. Daca par refractari, cere sa reziliezi contractul – de obicei functioneaza perfect.

9. Cumpara-ti multe cabluri de alimentare. Pentru ca dispozitivele n-ar trebui sa ti se descarce niciodata, si cablurile de incarcare sunt ieftine. Utilizatorii de smartphone au nevoie de un cablu la job, unul in masina si cateva acasa.

10. Calibreaza-ti televizorul HDTV. Pentru ca plasma sau televizorul LCD pe care tocmai l-ai cumparat are setarile din fabrica pentru culoare, contrast, luminozitate si altele, si mai mult ca sigur are nevoie de mici ajustari. Exista DVD-uri speciale care te ajuta sa obtii maximul de la televizorul tau performant.

sursa: http://www.stiri.com.ro

zp8497586rq

Category: Ganduri libere

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.